Funderar ni på att köpa fastighet eller bostadsrätt, hör av er till oss så lägger vi in er i vårt spekulantregister så ska vi försöka hjälpa er att hitta det ni söker.

Har ni redan funnit något som verkar intressant, välkommen på visning! På visningen går vi igenom objektet tillsammans och ni får också skriftlig information att ta med hem och studera i lugn och ro.

Om intresset är stort kan det bli budgivning på fastigheten/lägenheten och du får då alltid veta om högre bud kommer in och du har då chansen att höja ditt bud (utom vid sluten budgivning med anbud, hör med din mäklare) det är dock bara säljare och köpare som får se vilka de andra budgivarna är. Observera att det är säljaren som avgör vem som slutligen blir köpare, inte mäklaren, säljaren har fri prövningsrätt och behöver inte välja högstbjudande.

Innan du deltar i budgivningen ska du ha klart med lånelöfte från din bank, vi arbetar helt bankneutrala och du bestämmer själv vilken bank du vill låna på. Vill du ha råd eller hjälp bistår vi gärna, vi har många goda kontakter.

Tänk på att du som köpare alltid har en långt gående undersökningsplikt. Om du själv saknar de kunskaper som krävs för att noggrant undersöka fastigheten kan du anlita en fackman som genomför besiktningen åt dig. Det är då viktigt att du själv närvarar då du utöver själva besiktningen ofta får bra tips för framtida skötsel samt möjlighet att ställa frågor. Du kan inte ställa krav på säljaren i efterhand på sådana fel och brister som du borde upptäckt vid en noggrann besiktning av fastigheten.

En av fastighetsmäklarens viktigaste skyldighet är att ta tillvara både köparens och säljarens intressen. Var inte rädd att fråga om det är något du undrar över.

Lycka till med köpet av ditt nya hem!

Nedan finner ni lite broschyrer med tips och råd